Prima pagina
Istoria FRGC
Servicii
Avantaje
Afilieri
Contact
Adrese utile

Banci partenere
Conditii eligibilitate
Procedura cautionare
Contravaloare servicii 

 

AVANTAJELE OFERITE DE UTILZAREA SERVICIILOR FRGC S.A. -IFN

Elementul de aditionalitate, adica acordarea unor credite a caror aprobare, conform normelor prudentiale bancare, nu ar fi posibila in lipsa garantiei Fondului.
Efectuarea unei analize independente a dosarului de creditare in vederea acordarii cautiunii, analiza efectuata de experti cu experienta indelungata, care au beneficiat de formare la institutii financiar-bancare internationale de prestigiu (Banca Federala de Dezvoltare a Canadei, Banca Intesa si Confidi Nord Est din Padova Italia, Burgesforderungsbank din Austria) precum si de cursuri de formare organizate pe plan intern de organizatii recunoscute pentru calitatea cursurilor (Institutul Bancar Roman, ANEVAR)
Analiza independenta:

- pune la dispozitia clientului o analiza care tine seama de conditiile conjucturale specifice si , de multe ori este asociata cu consiliere pentru imbunatatirea proiectului de afaceri.

- pune la dispozitia bancii, fara cost, un punct de vedere independent si profesionist asupra afacerii pentru care este solicitat creditul;

Monitorizare atenta a derularii contractului de creditare, atat prin verificarea situatiilor financiare cat si prin vizite periodice la sediul clientului si instituirea unui schimb de informatii reciproc avantajos cu banca, care face posibila semnalarea eventualelor derapaje in executarea contractului si atentionarea clientilor in timp util.
Insotirea serviciilor de garantare cu servicii de consiliere in afaceri, oferite gratuit pentru clientii de portofoliu.
Evitarea blocarii unor active de catre intreprinzatori in vederea obtinerii creditului.
Garantia oferita de FRGC are calitatea de a-si conserva valoarea in timp, spre deosebire de garantiile reale, a caror valoare se poate eroda din motive economice, sociale sau pur si simplu datorita uzurii.
Garantia oferita de FRGC este mult mai lichida decat celelalte garantii materiale aduse de intreprinzator, avand in vedere ca 50-70 % din valoarea garantiei se plateste in cel mult cinci zile de la inregistrarea cererii bancii; procedurile de valorificare a celorlalte garantii materiale durand mult mai mult.
In cazul aparitiei unor dificultati in rambursarea creditului, clientul poate beneficia de sprijinul FRGC in negocierea reesalonarii ratelor, Fondul asumandu-si extinderea maturitatii garantiei.
Fondul Roman de Garantare a Creditelor pentru Intreprinzatorii Privati fiind o societate privata, garantiile sale nu intra sub incidenta reglementarilor privind ajutorul de stat. Acest fapt are mai multe implicatii favorabile:

- FRGC poate acorda garantii pentru intreprinderile din toate sectoarele economice, inclusiv comert, exceptie facand agricultura primara si sectoarele interzise in mod uzual de la finantare:
(productia si distributia de alcool si tutun, productia de arme, jocurile de noroc, etc);

- FRGC poate acorda garantii atat pentru credite destinate investitiilor cat si pentru credite destinate finantarii capitalului de lucru;

- Garantiile acordate de FRGC nu vor greva suma maxima admisa a se acorda unei intreprinderi ca ajutor de stat, sub diferite forme, fara notificarea Consiliului Concurentei.

© FRGC Drepturi de autor